Cevizli Haydari Tarifi
Haydari tarifimizde tercihimizi süzme yoğurda çok yakışan ceviz içinden yana kullandık. Siz dilerseniz ceviz içi olmadan da hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…
Malzemeler
5 yemek kaşığı Sofaş Süzme Yoğurt (200 gram)
1 dilim Sofaş Beyaz Peynir (50 gram)
2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
4-5 dal dereotu
1/3 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1/2 çay kaşığı tuz
Tarifi
Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyip 2 dakika kadar soteledikten sonra kenara alıp soğumaya bırakın.
Sarımsakları ezerek püre haline getirin. Sofaş Beyaz Peyniri bir çatal yardımıyla ezin. Dereotunu ince şekilde doğrayın. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın.
Bir kaşık ya da çırpıcı yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun…
Tarif Hakkında
Bu tarif 2 kişiliktir.
Hazırlama süresi ortalama 15 dakikadır.
Pişirme süresi ortalama 2 dakikadır.
1 Porsiyon ortalama 400 kaloridir.