Mantı Makarna Tarifi
Şık sunumu ve iştah açan görüntüsüyle mantı makarna, bildiğimiz mantının tahtını belki sallayamaz ama ama midenize taht kuracağı kesin.
Malzemeler
1/2 paket mantı makarna
İç harcı için:
250 gram kıyma
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
1 kase Sofaş Yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam sumak
1 tutam kuru nane
Sosu için:
2 yemek kaşığı Sofaş Tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tarifi
Bir mutfak robotuna; kabuğunu soyup kabaca 4’e böldüğünüz kuru soğanı, ince doğranmış maydanozu, sarımsağı ve kıymayı atın ve robotu tüm malzemeler özdeşleşene dek çalıştırın.
Ardından baharatlarını ekleyin ve güzelce yoğurup, bir kenara alın.
Bir tencereye 1 litre su koyun. İçine biraz tuz serpin ve birkaç damla yağ damlatın. Su kaynamaya başlayınca makarnaları bu suya atın ve 4 dakika boyunca haşlayın.
Haşlama süresinin sonunda hemen sudan çıkartın ve pişme işlemini durdurmak için soğuk sudan geçirin.
Artık makarnalarınız doldurulmaya hazır.
Makarnaların içlerini hazırladığınız iç harç ile tek tek doldurun ve geniş tabanlı bir tencereye dizin.
Tüm harç ve makarnalar bitince üstlerini bir parmak geçecek kadar kaynar su dökün ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Kısık ateşte 10 dakika bu şekilde pişirmeniz yeterli olacaktır.
Makarnalar pişince, suyunu süzerek bir servis tabağına alın.
Üstlerine sarımsaklı Sofaş Yoğurt gezdirin. Bir tavada Sofaş Tereyağı’nı kızdırın ve içine toz kırmızı biberi atarak 1 dakika kavurun. Hazırladığınız bu sosu, sarımsaklı yoğurdun üstüne gezdirin.
Sumak ve nane ile de süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun…
Tarif Hakkında
Bu tarif 5 kişiliktir.
Hazırlama süresi ortalama 30 dakikadır.
Pişirme süresi ortalama 20 dakikadır.