Sofaş Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Sofaş Lor Peynir ile kolayca hazırlayabileceğiniz dereotlu poğaça tarifi.
Malzemeler
500 gram un (3,5 su bardağı)
175 gram Sofaş Tereyağı (oda sıcaklığında)
150 ml süt (2/3 su bardağı)
2 adet yumurta
1 paket kuru hamur mayası
2 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
100 gram Sofaş Lor Peyniri
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı susam (üzerine serpmek için)
1 yemek kaşığı çörek otu (üzerine serpmek için)
Tarifi
Unu geniş bir kaba eleyin.
Sofaş Tereyağı’nı, yumurtayı, ılık sütü, mayayı ve tuzu ilave edip homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın ve yuvarlayın.
Tezgahınızı hafif unlayın ve hazırladığınız bezeleri aralıklarla dizin.
Üzerine nemli temiz bir bez örtün ve 30-35 dakika hacimlerinin iki katına çıkıncaya kadar dinlendirin.
Sofaş Lor Peyniri ve ince kıyılmış dereotunu bir kabın içinde iyice karıştırın.
Fırını 175 dereceye ayarlayın.
Mayalanan hamurlara bastırarak gazını alın.
Bastırarak yuvarlayın ve yarısına iç harcı koyup, hamurun diğer yarısını iç harcın üzerine kapatın.
İki hamurun birleşim noktasına hafifçe bastırın.
Poğaçalarınızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 10-15 dakika bu şekilde son kez mayalandırın.
Yumurta sarısını mayalanan hamurların üzerine sürün.
Üzerlerine susam, çörek otu gezdirerek fırınlayın.
Yaklaşık 20 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
Pişirdikten sonra ızgara telinin üzerinde bekletin ve servis edin.
Afiyet olsun…
Tarif Hakkında
Bu tarif 1 tepsiliktir.
Hazırlama süresi ortalama 25 dakikadır.
Pişirme süresi ortalama 20 dakikadır.