Üretim ve Kalite
Üretim Tesisi
Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Sofaş Süt Ürünleri Fabrikası, 5.100 m²’si kapalı olmak üzere 14.500 m² alana kurulu modern ve hijyenik tesislerde 80 kişilik çalışan kadrosu ve günlük 180 ton süt işleme kapasitesiyle hizmet vermektedir.
Kapalı Alan
80 Kişilik Çalışan Kadrosu
Günlük Süt İşleme Kapasitesi
Süt Alım ve Üretim Süreci
Kaliteli ham maddeden kaliteli ürün üretilir.
Sütlerimizi ineklerin iyi beslenme, barınma ve hijyen koşullarına sahip olduğu Uşak ve Denizli yörelerindeki çiftliklerden yerinde analizlerle alıyor, soğutmalı araçlarımızla soğuk zinciri koruyarak fabrikamıza ulaştırıyoruz.
Sofaş Süt Ürünleri Fabrikası’na ulaşan çiğ sütler, modern cihazlarla donatılmış laboratuvarlarımızda tecrübeli gıda mühendislerimizce incelenerek detaylı analizlere tabii tutuluyor. Testlerden başarıyla geçen sütler otomasyon bölümüne alınıyor. Böylece üretim sürecine ilk adım atılıyor.
Bu bölümde doğallığını ve besleyici özelliklerini koruyarak tam otomatik cihazlarla pastörize edilen sütler, gıdaya uygun kapalı hatlarla üretim bölümlerine sevk ediliyor.
Deneyimli gıda mühendislerimizin gözetiminde, tecrübeli ustalarımızın emeğiyle ürettiğimiz Sofaş lezzetlerini soğuk hava depolarında muhafaza ediyor; soğutmalı araçlarla soğuk zincir korunarak sizlere ulaştırıyoruz.
Süt Alım, Mikrobiyoloji ve Son Kontrol olmak üzere 3 laboratuvarda kalite kontrolleri yapılmaktadır.
Tesisimiz içerisinde 4 soğuk hava deposu, 4 hızlı soğutma odası ve 4 inkübasyon odası bulunmaktadır.
Kalite Standartları
Lezzet, sağlık ve hijyeni temel alan üretim prensiplerimiz sayesinde kalitemiz, ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000: 2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 14001: 2015 Çevre Yönetim Sistemi sertifikaları ile tescillenmiştir.
ISO 9001: 2015
Kalite Yönetim Sistemi
ISO 22000: 2018
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
ISO 14001: 2015
Çevre Yönetim Sistemi
Dünya Helal Birliği
Helal Gıda Sertifikası